Прва овогодишња манифестација „Медијана за бебу више“ окупила велики број малишана и родитеља

Аника Стевановић – најбржа беба у пузању!

Десетомесечна  Аника Стојановић, најбржа је беба у пузању на овогодишњој манифестацији „Медијана за бебу више 2021“ у организацији Градске општине Медијана. На табели су се после ње нашле: Дарија Станковић, Андреј Стефановић, Даница Барац и Јанко Станковић који је освојио пето место. Све бебе симболично су награђене златним медаљама.

Плато у Светосавском парку данас су оживели ликови Елзе, Микија, Пате, принцезе Бел,  Успаване лепотице, летели су балони од сапунице и водене лопте.

-Циљ је да кроз игру и забаву дођемо до здраве породице, као стуба друштва. И председник државе Александар Вучић је у својој политици као приоритет зацртао борбу против беле куге и ми се придружујемо тој стратегији. Сматрамо да као највећа нишка градска општина имамо то за обавезу и то оправдавамо из дана у дан – каже председник највеће нишке општине Небојша Коцић и додаје:

-Данас је овде16 аниматора, на шест пунктова се малишани такмиче, друже, праве фризуре од пене, исцртавају лица. Поносни смо на оволики одазив родитеља и деце, и обећавамо да ћемо до краја године опет организовати сусрете са њима драгим ликовима из цртаних и анимираних филмова и бити им увек на располагању, додао је Коцић.

Учесницима данашњег догађаја подељене су и књиге- зборник радова Фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу, будући да је и ово традиционално окупљање као и „Медијана за бебу више“ прошле године изостало због епидемиолошке ситуације изазване услед Ковида – 19.

Да подсетимо, највећа нишка општина је и ове године набавила униформе за 1056 ђака првака, а у плану је до краја месеца и организација „Медијана спорт феста“ – спортског такмичења око 1000 ученика основних и средњих школа са подручја општине.