Прва нишка Гимназија „Стеван Сремац“ обележава 145 година рада

Градска општина Медијана подржала и такмичење у беседништву

Обезбедивши награде за најбоље учеснике Градска општина Медијана је и ове године  подржала Такмичење у беседништву, Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ под називом: „И да није било опраштања и заборава, неправда би прекрила свет и створила од њега прави пакао“-Иво Андрић.

На традиционалном такмичењу које организује нишка гимназија прво место освојила је Маријана Петронијевић, ученица Гимназије у Чачку, друго место припало је Сташи Каралеић, из школе организатора, док је Сања Бараћ, представница Карловачке гимназије заузела треће место.

Наступила су 24 кандидата из гимназија и средњих школа Ниша, Пирота, Чачка, Сремских Карловаца и Алексинца, као и са Филозофског факултета у Нишу. Жири су чинили:  проф. др Драгана Димитријевић, ванредни професор Филозофског факултета у Београду, Маја Живковић,  чланица Већа Градске општине Медијана и Стефан Николић, бивши ученик и организатор првог такмичења у беседништву.

Победницима су додељене и вредне новчане награде. Градска општина Медијана традиционално подржава рад основних и средњих школа које раде на њеној територији, у склопу пронаталитетне политике као приоритета у свом раду. Иначе је ове године подржала и обележавање 145 година Прве нишке гимназије.

Обележавање 145. годишњице постојања Прве нишке гимназије Стеван Сремац, уз подсећање да је великан и нобеловац Иво Андрић посетио школу далеке 1968. године, прилика је за ученике и студенте да, негујући лепу реч, испоље своју индивидуалност, знање и креативност у заступању идеала правде у најширем смислу те речи.