Почело традиционално ''Медијанино културно лето''

Вече мерака и радионицa за најмлађе

Наступом Немање Николића почело је ''Медијанино културно лето 2021'' које Градска општина Медијана традиционално организује у Светосавском парку. Познати извођач народних, али и евергрин мелодија, представио се песмама Томе Здравковића, али и рокенрол репертоаром. Уз певача пореклом из Дољевца код Ниша, у Парку Светог Саве, играле су и певале све генерације,  бројни грађани из Ниша и околине.

У сарадњи са Удружењем нишких домаћица и домаћина из Ниша за најмлађе је организован дечији програм –  радионица оригамија,  сликања специјалних бојанки и учења старих заната, хеклање накита, осликавање магнетића. Свако је понео свој рад кући за успомену. Малишани који су били вредни добили су на поклон мајице са логом општине и књиге – Зборник радова са 12. Медијаниног фестивала Дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу. Тродневни музички програм биће настављен у среду, 11. августа наступом Неверних беба. Последњег дана, 12. августа, посетиоци ће моћи да уживају у песмама Амадеус бенда и ватромету који ће први пут  бити приређен на овој манифестацији.  Концерти почињу у 21 сат.

Прошлогодишња манифестација „Медијанино културно лето 2020.“ није одржана због актуелне епидемиолошке ситуације изазвaне вирусом ковид-19, па је ове године посета бесплатним концертима на отвореном, у организацији Градске општине Медијана била и очекивана.