Почела ликовна колонија у организацији Градске општине Медијана и Удружења „Цар Константин“

У сусрет слави Света Петки

Почела је ликовна колонија у организацији  Градске општине Медијана и Удружења уметника „Цар Константин“  у Светосавском парку,  уз поштовање епидемиолошких мера услед пандемије Ковида 19. Пре почетка прве манифестације овакве врсте у Парку Светог Саве, за уметнике је у општини организован пријем. Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић учесницима је поделио материјал и пожелео им успешан рад.

-Отварамо врата једне нове, надамо се обострано успешне сарадње. Манифестација, прва такве врсте у Светосавском парку, организује се у сусрет слави Градске општине Медијана, Света Петки, са циљем да постане традиционална и да се детаљи једног од најпосећенијих места у Нишу овековече – рекао је Коцић, нагласивши да су мотиви Светосавског парка непресушни и да ће представљати изазов сликарском оку.

На списку учесника колоније су: Горан Миљковић – Пикасо, Божа Милић – Тисин, Бата Анђелковић, Славољуб Тодоровић – Зоркин, Лидија Мина Шаровић, Марина Живковић, Сава Мишић, Дуња Ћирић, Бата Маринковић, Бранислав Миленковић  и други. Колонија ће трајати до петка, 23. октобра.