Подршка Градске општине Медијана пензионерима

Градска организација пензионера сениора Ниш, освојила је 2 златне медаље у мушкој и женској и 1 сребну у женској конкуренцији у дисциплини риболов, као и сребрну медаљу у дисциплини ношења штафетне палице на I Регионалној олимпијади спорта, здравља, културе и екологије трећег доба одржаној у Нишу. На основу свеукупног постигнућа и остварених резултата  ГО пензионера сениора Ниш, чије се седиште налази на територији ГО Медијана, освојила је II место. Градска општина Медијана, подржала је одржавање олимпијаде и увек даје снажну подршку свим иницијативама које промовишу здравље, културу и активности припадника трећег доба, како би се створио амбијент за равноправно и активно учешће у животу заједнице, промовисало и подстакло стваралаштво особа трећег доба и на тај начин променила слика о старима и смањила дискриминација на основу година. У циљу указивања на проблеме, са којима се старије особе у нашем друштву свакодневно сусрећу, овакава окупљања представљају нови однос према старости и старењу, а тиме и промену саме улоге свих Организација и Удружења пензионера и старих лица и велика су шанса човека трећег доба да, сходно годинама, животном искуству и потребама, активно и стваралачки учествује у процесу друштвеног кретања и развоја.   Учесници Олимпијаде биле су градске и општинске организације и удружења пензионера Србије са преко 60 екипа и 300 учесника из Борског, Зајечарског, Нишавског, Пиротског, Топличког, Јабланичког, Пчињског, Поморавског, Шумадијског, Моравичког, Златиборског, Јужнобачког и Косовског округа. Пензионери су могли да учествују у шест програма: у области спорта, културе, здравствене едукације, екологије, међугенерацијске сарадње и у пратећем програму. Организована су такмичења у кошарци, извођењу пенала, пикаду, шаху, штафети, риболову. Овом приликом, био је организован богат културни-уметнички програм: ликовна колонија, дечије ликовне радионице, музички програм, представљени су и произвођачи домаће радиности, као и разноврсних услуга и производа намењених пензионерима и свим лицима трећег доба.

Градска организација пензионера сениора Ниш, освојила је 2 златне медаље у мушкој и женској и 1 сребну у женској конкуренцији у дисциплини риболов, као и сребрну медаљу у дисциплини ношења штафетне палице на I Регионалној олимпијади спорта, здравља, културе и екологије трећег доба одржаној у Нишу.

На основу свеукупног постигнућа и остварених резултата  ГО пензионера сениора Ниш, чије се седиште налази на територији ГО Медијана, освојила је II место.

Градска општина Медијана, подржала је одржавање олимпијаде и увек даје снажну подршку свим иницијативама које промовишу здравље, културу и активности припадника трећег доба, како би се створио амбијент за равноправно и активно учешће у животу заједнице, промовисало и подстакло стваралаштво особа трећег доба и на тај начин променила слика о старима и смањила дискриминација на основу година.

У циљу указивања на проблеме, са којима се старије особе у нашем друштву свакодневно сусрећу, овакава окупљања представљају нови однос према старости и старењу, а тиме и промену саме улоге свих Организација и Удружења пензионера и старих лица и велика су шанса човека трећег доба да, сходно годинама, животном искуству и потребама, активно и стваралачки учествује у процесу друштвеног кретања и развоја.  

Учесници Олимпијаде биле су градске и општинске организације и удружења пензионера Србије са преко 60 екипа и 300 учесника из Борског, Зајечарског, Нишавског, Пиротског, Топличког, Јабланичког, Пчињског, Поморавског, Шумадијског, Моравичког, Златиборског, Јужнобачког и Косовског округа.

Пензионери су могли да учествују у шест програма: у области спорта, културе, здравствене едукације, екологије, међугенерацијске сарадње и у пратећем програму.

Организована су такмичења у кошарци, извођењу пенала, пикаду, шаху, штафети, риболову.

Овом приликом, био је организован богат културни-уметнички програм: ликовна колонија, дечије ликовне радионице, музички програм, представљени су и произвођачи домаће радиности, као и разноврсних услуга и производа намењених пензионерима и свим лицима трећег доба.