Отворена хуманитарно-продајна изложба слика Градске општине Медијана за нишки ГАК

Уметничка дела- за добра дела

 У уторак, 21.децембра 2021.године, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, свечано је отворена хуманитарно-продајна изложба радова, насталих у оквиру Ликовне колоније 2020/21, коју је ГО Медијана организовала, у сарадњи са

Мултимедијалним удружењем уметника „Цар Константин“.
Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић позвао је привреднике и све људе добре воље да се укључе у акцију и помогну на овај начин нишком ГАК-у.

-Средства прикупљена од продаје слика биће искоришћена у договору са руководством ове клинике, за оно што је њима најпотребније. Новогодишњи празници су прилика за даривање, па смо одлучили да вредна уметничка дела претворимо у добра дела – рекао је Коцић, уз напомену да се сврха продаје слике уклапа у пронаталитетну политику највеће нишке општине.

На изложби су представљена остварења наших познатих уметника, међу којима су Славољуб Тодоровић – Зоркин, Горан Николић– Пикасо, Лидија Мина Шаровић, Божа Милић – Тисин, Бата Анђелковић – Бата од Вучја,  Јанко Пиљак, Оливера Лола Аџић, као и млади аутори Јелена Тошић, Милица Костић, Ђорђе Илић и други.  

Радови су настали у оквиру овогодишње, али и ликовне колоније, која је  организована је 2020. године, у Парку Свети Сава, са циљем да постане традиционална и окупи уметнике из целог света.

Изложба ће бити отворена до 26.децембра 2021.године, сваког дана од 9 до 18 часова у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању.
Сав приход од продатих слика, биће усмерен Гинеколошко-акушерској клиници у Нишу.