Отварање „Медијаниног културног лета“ 2023

15.08.2023. Почело дводневно „Медијанино културно лето“ у Светосавском парку

15.08.2023.  Почело дводневно „Медијанино културно лето“ у Светосавском парку

Програм за децу, Жељко Шашић и Мамбе

Наступом Жељка Шашића и нишких Мамби, у трајању од три и по сата почело је „Медијанино културно лето“ у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана. Пре тога одржан је програм за најмлађе, приређен уз подршку удружења „Вишња“ из Ниша. Очекивано, наступ Жељко Шашића привукао је највећу пажњу нишке публике, чиме је још једном показао зашто је један од најпознатијих српских поп-фолк певача. Шашић је Нишлијама певао два пута на бис, а наступ завршио пет минута пре поноћи. 

По речима председника Градске општине Медијана Небојше Коцића, највећа нишка општина наставља традицију одржавања манифестација уз учешће бендова са југа Србије.

-Ове године су то нишке Мамбе и лесковачки Тропико бенд. Познати смо по посећености догађаја у Светосавском парку, па се надамо да смо и сада изабрали учеснике које би наши грађани и њихови гости волели да погледају уживо – каже Коцић. 

Нишки састав „Мамбе“ поклонио је Нишлијама бесплатан концерт, направивши незаборавну атмосферу и сјајан увод у Жељков наступ. „Гори море“,  „А тебе нема“, „Ти лутко моја“…биле су само неке од песама које је Жељко овом приликом поклонио нишкој публици. Да подсетимо, осим вокалног умећа, овај певач показао је и добре глумачке способности, учешћем у хуманитарном музичком шоу, „Твоје лице звучи познато“. У досадашњој каријери снимио је седам албума и десетак синглова.

„Медијанино културно лето 2023.“ била је прилика и за дружење са нашим најмлађим суграђанима. Малишани су могли да учествују у сликању и учењу старих заната, бојењу фигура, декупаж техници, направи себи подметач за чашу. Деци су подељене књиге Медијаниног фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу и поклони компаније „Авон“ која ове године подржава Медијана фест. 

„Медијанино културно лето“ наставља се у среду, 16. августа,  дружењем са најмлађима у 18 часова, а излазак на сцену популарног Тропико бенда, којим ће ова традиционална манифестација бити затворена, предвиђен је за 21.30.