Основе добре фотографије – едукација кроз пројекат Бугарска-Србија

Путем Зоом интернет платформе одржана су предавање под називом "Процес настанка “добре” фотографије" у оквиру  активности “Филозофија уметности”,  пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091. Предавања је одржао Даворин Динић, члан Ансамбла Позоришта лутака у Нишу, аутор самосталних изложби и фото пројеката, добитник престижних награда на фото фестивалима. Тема предавања била је процес настанка добре и квалитетне фотографије. Предавач је, говорећи о својим почецима и искуству, упознао слушаоце са оним што је потребно за настанак фотографије, почевши од потребне опреме до обраде фотографије. Емитовањем припремљене презентације уз пратећа објашњења, имали смо прилику да заједно разумемо идеју, сврху и поруку фотографије. Такође, део предавања био је посвећен обради фотографије као и факторима који утичу на њен квалитет, попут светлости, перспективе, умањења формата. Сваки битан сегмент и предуслов за добру фотографију праћен је примерима фотографија и посебно приказан и објашњен.

Путем Зоом интернет платформе одржана су предавање под називом „Процес настанка “добре” фотографије“ у оквиру  активности “Филозофија уметности”,  пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091.

Предавања је одржао Даворин Динић, члан Ансамбла Позоришта лутака у Нишу, аутор самосталних изложби и фото пројеката, добитник престижних награда на фото фестивалима.

Тема предавања била је процес настанка добре и квалитетне фотографије. Предавач је, говорећи о својим почецима и искуству, упознао слушаоце са оним што је потребно за настанак фотографије, почевши од потребне опреме до обраде фотографије.

Емитовањем припремљене презентације уз пратећа објашњења, имали смо прилику да заједно разумемо идеју, сврху и поруку фотографије. Такође, део предавања био је посвећен обради фотографије као и факторима који утичу на њен квалитет, попут светлости, перспективе, умањења формата. Сваки битан сегмент и предуслов за добру фотографију праћен је примерима фотографија и посебно приказан и објашњен.