Одржан турнир у Taekwondoо-у – “Fenix Open- Ниш 2024.”

Taekwondo спектакл, уз подршку Градске општине Медијана

Уз подршку Градске општине Медијана, Taekwondo клуб Fenix, био је одличан домаћин учесницима интернационалног турнира у теквондоу “Fenix Open– Ниш 2024”.
“Велика ми је част, што сам у прилици, да отворим међународни турнир са оволиким бројем учесника”, изјавила је чланица Већа Градске општине Медијана, Маја Живковић и у име ове највеће нишке општине, изразила наду “да ће ово окупљање постати традиција, јер спорт на најбољи начин спаја децу у дружењу и развија такмичарски дух”.
Клубови из читавог света, чак њих 48 и готово сви клубови из Ниша, са 458 такмичара, свих старосних узраста, учествовало је у овом теквондо спектаклу.
Своје снаге одмерили су такмичари из Молдавије, Македоније, Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Албаније, Мађарске, Црне Горе, Србије.
Овај турнир, био је прилика за размену знања, али и да се одмере снаге са иностраним борцима, што је био велики изазов за такмичаре и искуство, од великог значаја за будућа такмичења.
Специјални гости турнира били су један од успешнијих клубова у Холандији, братски клуб Taekwondo клуб Sidokwan и Хенк Меијер из Холандије, први белац, који је освојио светску и олимпијску медаљу и светски познати тренер, чији је долазак изазвао одушевљење у свету теквондоа.