Одржана 18. Седница Скупштине Градске општине Медијана

Усвојен други ребаланс, реализација буџета скоро 50 одсто

Одржана је 18. Седница Скупштине Градске општине Медијана, на којој су одборници усвојили Предлог Одлуке о другој измени и допуни Одлуке о буџету Градске општине Медијана за 2023. годину и разматрали Извештај  о екстерној ревизији завршног рачуна Буџета Градске општине Медијана за 2022. годину, као и извештаје о раду општинских комисија.

Председник Градске општине  Медијана Небојша Коцић, нагласио је да је реализација буџета за првих шест месеци била 46 посто.

– Да је сада крај године тај проценат би био готово 100 одсто, што значи да смо добро планирали овогодишњи буџет. На име социјалних давања потрошено је у првих 6 месеци ове године 3 милиона 35 хиљада динара, што је око 50,58 одсто, за треће дете 4.678.000 или 35, 45 одсто, од укупно предвиђених 13 милиона динара – рекао је Коцић, и додао да општина одлично стоји када је реч о финансијама и може да испуњава своје обавезе према суграђанима.

Он је казао, да је општина, током лета организовала Медијанино културно лето са изузетно посећеним концертима и Ликовну колонију са хуманитарним циљем. Општину већ сутра чека промоција униформи за прваке за 10 основних школа, Олимпијада Трећег доба у сарадњи са најстаријим суграђанима, и традиционалне манифестације Медијана за бебу више.  

Друга измена и допуна Одлуке о буџету пројектована је на износ од 247.747.615 динара , у апсолутном износу буџет је повећан за 3.498.942 динара, у процентима повећање износи 1,43%. Корекција буџета била је неопходна због кадровских промена у Скупштини и Већу Градске општине Медијана, али и неким позицијама у делу Управе, појаснио је Коцић.