Одржана 17. Седница Скупштине Градске општине Медијана

Усвојен завршни рачун за прошлу и први ребаланс за ову годину Одржана је 17. Седница Скупштине Градске општине Медијана.

Како је нагласио председник општине Небојша Коцић, у прошлој години акценат је стављен на социјална давања и разне врсте помоћи граћанима, очување традиције и пронаталитетну политику.

-Трудили смо се да уз расположиве ресурсе радимо у најбољем интересу свих грађана Медијане и Града Ниша и надам се да смо у томе успели. И током 2022. године били смо организатори многих манифестација, састанака, пријема грађана, акција у организацији или суорганизацији ГО Медијана. Имајући у виду интересовање и подршку грађана Медијане и Ниша за све што смо радили, можемо да кажемо да смо били успешни у томе – рекао је Коцић и додао да је општина у прошлој години остварила суфицит од 7.811.378,39 динара и реализацију буџета од 85,63%.

 На седници је разматран и усвојен Предлог одлуке о првој измени и допуни Одлуке о буџету Градске општине Медијана за 2023. годину, у оквиру којег су скинута средства за набавку нових подземних контејнера у износу од 12,4 милиона динара а задржана позиција за њихово одржавање. Како је појашњено на седници, доста је контејнера које треба поправити, како би служили сврси, што је у овом тренутку потребније. Општина је од Града добила средства од 5,5 милиона динара, па је кроз ребаланс било потребно и та средства увести у буџет.

Пре почетка седнице одборници су минутом ћутања одали пошту страдалима у ОШ «Владислав Рибникар» у Београду и околини Младеновца.