Обележен Међународни дан деце (ВИДЕО)

 Представа, књиге и радионице за Медијанине најмлађе становнике

Велики број основаца и најмлађих посетилаца Светосавског парка, поводом обележавања Међународног дана деце, учествовало је у дводневној, манифестацији „Пролећни дани у Медијани“, у организацији Градске општине Медијана.

У протекла два дана, уз богат програм, испуњен игром, али и кроз тематски шарене  радионице, са којих су понели мноштво лепих и интересантних поклона (слаткиши, наруквице, стикери, оловке, магнетићи, маскице, капе, колачићи среће, балони и др.), дружећи се са ликовима, омиљених цртаних филмова, малишани су се лепо забавили, али и научили много тога.

Другог дана манифестације, а у оквиру обележавања славе Града Ниша, Свети цар Константин и царица Јелена, Градска општина Медијана, у сарадњи са Народном библиотеком „Стеван Сремац“, својим суграђанима и посетиоцима парка Свети Сава, поделила је око 1000 књига, различитих издања и наслова из ове нишке библиотеке, као једне од ређих установа те врсте у Србији, која има такозвани библиобус, са полицама налик правим полицама за књиге, капацитета од 2.000 до 3.000 књига.

Истим поводом, изведена је и позоришна представа „Паткица жуткица“ нишког Позоришта лутака, настала по мотивима приче „Гушче“ Нине Гернет, која на занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима.

Ова представа, намењена најмлађој публици, одличан је избор за први сусрет деце са позориштем, којом је Градска општина Медијана омогућила малишанима, да активно учествују и развијају осећај за праведност, пријатељство, саосећајност, али и да буду храбри, сложни и јаки.

Градска општина Медијана, овaквим и сличним манифестацијама, жели да укаже на значај и лепоту проширења породице и родитељства и придружи се државним мерама у области пронаталитетне политике, која је приоритет у раду ове највеће нишке општине, као и да најмлађима укаже на значај дружења, игре и пријатељства у одрастању.