Обележен Дан победе над фашизмом

Делегације Градске општине Медијана положиле венце у знак сећања на страдале у борби против фашизма и нацизма  

Градска општина Медијана, прикључила се обележавању Дана победе над фашизмом у Другом светском рату. У знак сећања на страдале у борби против фашизма и нацизма, делегације ове највеће нишке општине, положиле су венце на Споменик страдалим совјетским војницима испред Меморијалног комплекса „12. фебруар“, а затим су венци положени на Споменик слободиоцима Ниша на Тргу краља Милана.

Поводом Дана победе у Нишу одржан је марш „Бесмртног пука“, манифестација која се од 2007. године одржава у Москви. У маршу „Бесмртног пука“ и ове године учествовали су представници града и градских установа, удружења ветерана 63. падобранске бригаде, 37. моторизоване бригаде, 125. моторизоване бригаде и 549. бригаде, удружења породица ратних војних инвалида, породице настрадалих у последњим ратовима на простору некадашње Југославије, чланови Балканске козачке војске и чланови мото-клубова.

Дан победе над фашизмом обележава се у знак сећања на 9. мај 1945. године, када је безусловном капитулацијом Немачке окончан Други светски рат у Европи.