Обележен Дан ослобођења Ниша у I светском рату

Делегација ГО Медијана, положила венце поводом годишњице ослобођења града Полагањем венаца на споменик војводи Петру Бојовићу, у парку на кеју, обележен је Дан ослобођења Ниша у Првом светском рату. Чином свечаног полагања венаца, обележена је 104. годишњица ослобођења града. Тим поводом, делегација ГО Медијана, у саставу заменица председника ГО Медијана, проф. др Светлана Антић и чланови Већа ГО Медијана, проф. др Гордана Пешић и Миодраг Најданов, положили су венац на споменик прослављеном војсковођи и војводи, у знак сећања на 12.октобар 1918. године, када је уз звуке композиције “Марш на Дрину” у ослобођени Ниш, умарширала Дринска дивизија српске војске. Србија је, у Првом светском рату, изгубила преко милион и 240 000 војске и грађана. Трећина становништва је страдала у Великом рату, а једна трећина младих, изгубила је животе за отаџбину.

Делегација ГО Медијана, положила венце поводом годишњице ослобођења града

 

Полагањем венаца на споменик војводи Петру Бојовићу, у парку на кеју, обележен је Дан ослобођења Ниша у Првом светском рату.

Чином свечаног полагања венаца, обележена је 104. годишњица ослобођења града.

Тим поводом, делегација ГО Медијана, у саставу заменица председника ГО Медијана, проф. др Светлана Антић и чланови Већа ГО Медијана, проф. др Гордана Пешић и Миодраг Најданов, положили су венац на споменик прослављеном војсковођи и војводи, у знак сећања на 12.октобар 1918. године, када је уз звуке композиције “Марш на Дрину” у ослобођени Ниш, умарширала Дринска дивизија српске војске.

Србија је, у Првом светском рату, изгубила преко милион и 240 000 војске и грађана. Трећина становништва је страдала у Великом рату, а једна трећина младих, изгубила је животе за отаџбину.