Обележена 214. годишњица боја на Чегру У сусрет обележавању славе Града Ниша, Св.цар Константин и царица Јелена

У оквиру обележавања славе Града Ниша, Свети цар Константин и царица Јелена, полагањем венаца, на Спомен-комплексу Чегар код Ниша, обележена је 214. годишњица боја на Чегру.

Венце су још положили и државни и градски званичници, као и представници удружења грађана која се залажу, за очување достојанственог сећања на учеснике и жртве оружаних сукоба.
Церемонијом обележавања годишњице боја на Чегру, почела је прослава славе Града Ниша, Свети цар Константин и царица Јелена, која ће трајати до 4.јуна.
Градска општина Медијана, у сарадњи са Позориштем лутака, Дечијим културним центром и Народном библиотеком „Стеван Сремац“, у суботу, 3.јуна 2023.године, у оквиру обележавања градске славе, организује програм, који ће се у 13 сати, одржати у парку Свети Сава.
Том приликом, биће изведена позоришна представа „Цврчак и мравица“, а у наставку програма, посетиоци једног од најпосећенијих нишких паркова, моћи ће да уживају у наступима наших најмлађих суграђана, учесника фестивала Мајска песма. 
Истог дана, од 10 до 14 сати, посетиоцима Светосавског парка, бесплатно ће бити подељене књиге,  Народне библиотеке „Стеван Сремац“.