Наставља се уређење школске околине на територији Градске  општине Медијана

Нови терени и више зеленила за нишке средњошколце

Градска општина Медијана у сарадњи са удружењем грађана „Еден“ наставила је започето оплемењивање дворишта средње Економске школе у Нишу, засађивањем садница украсних четинара, чиме је простор, у којем бораве и ученици Угоститељско-туристичке и Правно-пословне школе, добио потпуно нови изглед.  

Поред уређења зелених површина, атрактивнији, нови  изглед, добили су и терени за кошарку и мали фудбал, чиме је олакшана реализација спортских активности.

„Поред уређења зелених површина, Градска општина Медијана уредила је и терене за мали фудбал и кошарку, обележавањем терена, фарбањем конструкције и постављањем кошева и мрежа“ – изјавио је члан Већа Градске општине Медијана, Иван Николић. Николић је подсетио да је општина Медијана  прошле године  уредила део дворишта у Економској школи,  поставила две паметне клупе, које за разлику од “обичних” клупа, имају могућност пуњења уређаја и бесплатног интернета.

Директор Економске школе, Влада Кузмановић, захвалио је Градској општини Медијана на сарадњи и на томе што је простор, у ком млади проводе доста времена, учинила пријатнијим. Кузмановић је искористио прилику и позвао све заинтересоване, будуће ученике Економске школе, да дођу и посете ову школу.

Уређена и озелењена дворишта, садњом преко 1000 садница украсних четинара, протеклих година, добило је више вртића нишке „Пчелице“ и велики број основних и средњих школа на територији највеће нишке општине.