„Мозаик“ у Медијани

Одржан фолклорни и певачки спектакл у парку Свети Сава

Уз финансијску и логистичку подршку Градске општине Медијана, Ансамбл народних игара и песама „Мозаик“ из Ниша, традиционално је организовао целовечерњи концерт под називом „Игра и песма нас спаја“, посвећен свој деци света, миру и слободи.

Концерту је присуствовао председник Градске општине Медијана, Младен Ђурић, са чланицама општинског Већа, Миленом Вакић Пауновић и Јеленом Цуцкић Димитријевић.

 „Градска општина Медијана организује и подржава манифестације, којима се чувају духовне, културне, традиционалне и трајне вредности“ рекао је, овом приликом, Ђурић и додао „Обећали смо и успешно штедимо на принадлежностима  општинских функционера, репрезентацији, дневницама… како бисмо новац грађана Медијане, уложили у корисне ствари, а једна од њих је свакако очување наше културне баштине и традиције, што је вечерашњи концерт Мозаика, показао на најбољи начин.“

На почетку концерта, пуштен је бели голуб,  као симбол слободе и добрих вести, који преноси традицију, песму и обичаје целом свету. Посетиоци Светосавског парка, имали су прилику, да поред игре и песме, уживају у ревији народних костима целе Србије и Балкана.

Концерт у оквиру програма,  уједно је био и завршни концерт играчке сезоне, где су представљани сви ансамбли и певачка група.

Ансамбл народних игара и песама „Мозаик“ из Ниша основан је 2015. године, са циљем очувања народне традиције и обичаја нашег народа.

Ансамбл је за својих 9 година постојања организовао велики број концерата и хуманитарних концерата, Фестивал фолклора, Семинаре фолклора за уметничке руководиоце и кореографе из целе Србије, Камп за Ветеранске ансамбле из целе Србије, а 2018. године био једини представник Србије и града Ниша, на Фестивалу традиције у Шпанији.

Ансамбл има велики број освојених награда на разним такмичењима и добитник је многих признања.