Млади писци сценарија подржани кроз пројекат Бугарска-Србија

Мотивисање младих уметника за писање сценарија настављено је кроз серију предавања и онлајн дискусија у активности названој “Филозофија уметности”, пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091. О процесу едукације за писање сценарија причали су Милош Унић, магистар сценских и извођачких уметности, и Милутин Милошевић, студент друге године филмске режије.

Мотивисање младих уметника за писање сценарија настављено је кроз серију предавања и онлајн дискусија у  активности названој “Филозофија уметности”,  пројекта “Играјмо и плешимо заједно” (Dance and play together), CB007.2.13.091. О процесу едукације за писање сценарија причали су Милош Унић, магистар сценских и извођачких уметности, и Милутин Милошевић, студент друге године филмске режије.

Основне теме у овој дискусији биле су писање и настанак сценарија. Шта је то сценарио? Чему служи? Ко га ствара? На ова питања одговоре су нам дали предавачи, који су нас уједно упознали са основним елементима сценарија и његовим значајем у филмском стваралаштву и визуелним медијима. Такодје, појашњена је и представљена вредност и важност једног добро написаног сценарија. Предавању је допринео гост предавач, студент филмске режије, који је са свог аспекта и искуства говорио о писању и стварању текста.

Предавање је у организацији ГО Медијана пратило близу двадесет људи, док је каснији број прегледа био већи од 1.500 будући да је видео снимак постављен и емитован на интернету. Многи љубитељи филма имали су прилике да се поред визуелног доживљаја који је субјективан и који искусе сваки пут када гледају пројекцију неког филма, упознају и са настанком сценарија који је изузетно значајан и за настанак филма

Овај пројекат суфинансира Европскa унијa кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија