Минули викенд у знаку кошарке и плеса уз подршку Градске општине Медијана

Куп Србије параплегичара и „Naissus dance fest“

Под покровитељством Градске општине Медијана и Града Ниша, у сарадњи са Удружењем параплегичара Нишавског округа и Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, а уз подршку друштвено одговорних компанија и појединаца, одржан је Куп Србије кошарке у колицима, као део континуираних активности Савеза клубова кошарке у колицима.

“Такмичење и спортски дух, али и фер плеј и дружење на утакмицама особа са инвалидитетом подсећају нас, шта је суштина спорта и како спортисти, треба да се понашају” изјавила је Маја Живковић, чланица Већа Градске општине Медијана, приликом отварања овог турнира.

“Данас нека победи најбољи, али за мене сте сви ви већ победници, и то победници живота, јер сте успели да упрскос свим животним околностима које вас окружују наставите да се борите и побеђујете” истакла је већница и додала: “Ви сте доказ да је срце то које игра на терену, а ваша општина Медијана ће наставити да вам помаже у тој борби”.

Градска општина Медијана, трећу годину за редом, подржала је и плесни фестивал „Naissus dance fest“, на коме је учествовало 25 плесних клубова из Србије. На такмичењу је било 1100 плесних тачака у свим плесним стиловима, почев од савременог и класичног балета, латино плесова, jazz dance до хип хоп а, диско плеса и осталих  савремених стилова.

Игра и спорт су саставни део живота људи различитог животног доба и друштвеног положаја, поготову деце и омладине. Место које спорт заузима у друштву има велику важност и утицај. Зато, Градска општина Медијана подршком оваквих дешавања, жели да подстакне развој спорта, али и да промовише здрав начин живота и утиче на развој спортског духа.