Министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић и председник ГО Медијана, Небојша Коцић, посетили седмочлану породицу Јовановић Марковић ГО Медијана, пример добре праксе у области пронаталитетне политике

Министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, са председником ГО Медијана, Небојшом Коцићем, посетила је седмочлану породицу Јовановић Марковић у Вртишту, која је недавно добила близанце Тару и Игњата.

Министарка Дарија Кисић, изјавила је да је „права срећа и благослов бити у овако богатој породици и додала, да је таква слика, породице са више деце, најлепша и права слика Србије“.

„Држава се, одређеним мерама и финансијском подршком, у износу од 87 милијарди динара, колико је издвојила за област пронаталитетне политике, залаже да оваквих породица буде што више, а осмеси деце, доказ су да смо на правом путу“, нагласила је министарка Кисић и истакла, да је „поносна на локалне самоуправе и општине, као што је ГО Медијана, која је одличан пример добре праксе, јер додатним буџетом, финансијски помаже вишечланим породицама“.

 „ГО Медијана, издвојила је 30 милиона динара за спровођење мера подршке пронаталитетној политици, у складу са политиком државе“, рекао је овом приликом председник Коцић и истакао, „да је породица Јовановић Марковић прва, којој је општина Медијана доделила помоћ за 5. дете у породици, од почетка 2023. године, када је и донета одлука о овој врсти финансијске подршке вишечланим породицама“. „Ова породица, од Градске општине Медијана, добила је једнократну финансијску помоћ, за 4. и 5. дете у породици, у износу од 150 хиљада и 200 хиљада динара“, додао је Коцић.

Сања Јовановић, уз речи добродишлице, захвалила се министарки Кисић, на посети и поклонима, који су им овом приликом уручени и председнику највеће нишке општине, на подршци и финансијској помоћи.

Сања је полицијска службеница и ради у Жандармерији, као и њен супруг Милош и добитница је највишег признања ГО Медијана, Дуката, које јој је уручено у оквиру обележавања славе ГО Медијана, Света Петке, 27. октобра ове године.