Компјутеризована достава намирница и лекова преко позивног центра Медијане, бесплатно пециво из фирме Кики-коре

Да би што пре дошли до грађана који преко позивног центра Градске општине Медијана траже помоћ у набавци намирница и лекова, највећа нишка општина у потпуности је аутоматизовала примање позива и прослеђивање екипа на терен. Статистички гледано, од 16. марта када је позивни центар почео да ради до пре неки дан када је програм уведен,  ефикасност пружања помоћи грађанима подигнута је за више од 50 одсто.  У првим данима рада центра стизало се на адресе око стотину домаћинстава, тај број се сада креће и до 180 обиђених током дана. Програм је стигао од фирме Фјучерс форт из Ниша, односно нишког Кластера напредних технологија и уступљен на коришћење Градској општини Медијана потпуно бесплатно, уз комплетну подршку стручњака у његовом увођењу.

Да би што пре дошли до грађана који преко позивног центра Градске општине Медијана траже помоћ у набавци намирница и лекова, највећа нишка општина у потпуности је аутоматизовала примање позива и прослеђивање екипа на терен. Статистички гледано, од 16. марта када је позивни центар почео да ради до пре неки дан када је програм уведен,  ефикасност пружања помоћи грађанима подигнута је за више од 50 одсто.  У првим данима рада центра стизало се на адресе око стотину домаћинстава, тај број се сада креће и до 180 обиђених током дана. Програм је стигао од фирме Future Forward из Ниша, односно нишког Кластера напредних технологија и уступљен на коришћење Градској општини Медијана потпуно бесплатно, уз комплетну подршку стручњака у његовом увођењу.

Све је више и фирми које се јављају и желе да помогну донацијама највећој нишкој општини, бројним волонтерима и грађанима током рада у ванредном стању. Тако је данас фирма Кики-коре из Ниша, доставила општини Медијана по пет пакета кифлица и штапића. Пециво је дељено домаћинствима која су данас била на списку за набавку намирница и осталих потрепштина.

Oд средстава која се солидарно прикупљају од плата запослених у Градској општини Медијана купују се намирнице, хемија и остале кућне потрепштине и достављају на адресе изузетно социјално угрожених породица. Укупно је тако до сада подељено преко 200 пакета.     

Подсећамо да волонтери Градске општине Медијана на терену носе препознатљиве, жуте, флуоресцентне прслуке, са ознаком „Волонтер ГО Медијана“. Осим доставе, волонтери централне нишке општине уз овлашћење, подизали су ових дана најстаријим суграђанима и пензије.

Расподелу пакета за социјално угрожене грађане са подручја највеће нишке општине а који су се јављали позивном центру Медијане, ових дана ради градска организација Црвеног крста у Нишу такође уз подршку волонтера Градске општине Медијана.

Данас је на на терену било 40 екипа, радила су 72 волонтера, укључујући и лекаре,  опслужено је 98 породица, позивном центру стигла су 383 позива. У сарадњи са управницима стамбених заједница  обиђено је 40 домаћинстава, у сарадњи са младим, одговорним људима у зградама  за које су задужени. Десет терена  које они нису могли да реализују, преузела је волонтерска служба ГО Медијана. Укупан број волонтера који тренутно ради у центру је 250.

Позивни центар за помоћ грађанима радним даном ради од 8  до 16 сати, викендом од 8 до 13 сати.