Канцеларија за младе Градске општине Медијана победник је на Националном хакатону из области заштите животне средине

Здравија животна средина, са Медијаном Канцеларија за младе Градске општине Медијана победник је на Националном хакатону из области заштите животне средине (климатских промена) у оквиру ЕУ пројекта ACTJUST (actjust.eu). Тим од 5 чланова, координатора и волонтера КЗМ ГО Медијана, учествовао је на овом такмичењу, промовишући екологију и значај заштите животне средине. На пројекту је учествовало још 6 ЕУ земаља, а најбољи тимови из сваке земље учествоваће на интернационалном хакатону из области заштите животне средине, који ће бити одржан у Бечу, у фебруару 2023. године, у просторијама УН-а уз присуство представника ЕУ и УН-а.  Циљ скупа била је промоција екологије и истицање значаја решавања проблема из области заштите животне средине, с обзиром на висок ниво загађења, како у свету тако и у Србији. Догађаји попут овог, на којима млади исказују свој потенцијал и на креативан начин нуде различита решења, у овом случају, у области животне средине, показатељ су да млади, уз адекватну подршку, могу бити покретачи промена у друштву.

Здравија животна средина, са Медијаном

 

Канцеларија за младе Градске општине Медијана победник је на Националном хакатону из области заштите животне средине (климатских промена) у оквиру ЕУ пројекта ACTJUST (actjust.eu).

Тим од 5 чланова, координатора и волонтера КЗМ ГО Медијана, учествовао је на овом такмичењу, промовишући екологију и значај заштите животне средине.

На пројекту је учествовало још 6 ЕУ земаља, а најбољи тимови из сваке земље учествоваће на интернационалном хакатону из области заштите животне средине, који ће бити одржан у Бечу, у фебруару 2023. године, у просторијама УН-а уз присуство представника ЕУ и УН-а. 

Циљ скупа била је промоција екологије и истицање значаја решавања проблема из области заштите животне средине, с обзиром на висок ниво загађења, како у свету тако и у Србији.

Догађаји попут овог, на којима млади исказују свој потенцијал и на креативан начин нуде различита решења, у овом случају, у области животне средине, показатељ су да млади, уз адекватну подршку, могу бити покретачи промена у друштву.