И ове године, униформе за ђаке прваке од највеће нишке општине Полазак у школу са Медијаном

Градска општина Медијана, шесту годину заредом, обезбедила је униформе за ученике првог разреда, у 10 основних школа са њеног подручја.

 Тим поводом, у дворишту ОШ „Душан Радовић“, одржана је промоција ђачких униформи.

„ГО Медијана, у оквиру пронаталитетне политике коју води, настоји да на све могуће начине, помогне и деци и родитељима“, изјавила је овом приликом, чланица Већа ГО Медијана, Маја Живковић и додала да је „на подручју ГО Медијана 1120 малишана, који ће први пут сести у школске клупе.“

Чланица Већа је подсетила да су манифестације попут „Медијана за бебу више“, „Зимски дани у Медијани“, Картица за бебе, акције постављања клупа за мајку и бебу, организовања бесплатних, превентивних прегледа за жене, Фонда Света Петка и Хранитељства по мери детета, само неке од активности и догађаја намењених деци и подстицају повећања стопе наталитета.

Живковићева, овом приликом, поздравила је све малишане, пожелела им пуно успеха у школи и да буду понос нашег града.

Честитке првацима поводом поласка у школу, упутио је и директор ОШ“Душан Радовић“ Миодраг Плавшић, уз изразе захвалности највећoj нишкoj општини, на досадашњој сарадњи, са жељом да та сарадња у наредном периоду, буде још успешнија.

Пет школа – „Др Зоран Ђинђић“,  „Свети Сава“, „Цар Константин“, „Ћеле Кула“ и „Душан Радовић“, која је била и домаћин догађаја, већ првог школског дана добили су униформе, које се састоје од светлоплаве мајице са дугим рукавима и тамноплаве мајице са кратким рукавима. Део униформи је и флуороцентни заштитни прслук за безбедан пут од куће до школе.  На мајицама и прслуцима су штампани лого општине и називи основних школа.

Остале школе – „Доситеј Обрадовић“, „Радоје Домановић“, „Вожд Карађорђе“, „Учитељ Таса“ и „Ратко Вукићевић“, пакетом највеће нишке општине, обрадоваће своје прваке, ових дана.

Ова акција део је пронаталитетне политике Градске општине Медијана, којој је приоритет у раду, посвећеност најмлађима и новим генерацијама.