Затварање „Медијаниног културног лета“ 2023

16.8.2023. „Медијанино културно лето“ завршено уз „Тропико бенд“

16.8.2023. „Медијанино културно лето“ завршено уз „Тропико бенд“

Светосавски парк мали за Медијанине концерте

Још једна од манифестација у организацији Градске општине Медијана показала је да Светосавски парк постаје мали за концерте које организује највећа нишка општина. Синоћни наступ „Тропико бенда“ окупио је више хиљада љубитеља музике на отвореном и показао да Медијанино културно лето не губи, већ из године у годину добија на популарности. Вече пре тога Нишлије су имале прилику да слушају хитове у извођењу Жељка Шашића и нишких Мамби. Дводневни програм испуњен је радионицама старих заната за најмлађе, које је општина организовала у сарадњи са

Удружењем за неговање традиције „Вишња“, под називом „Вишња у Медијани“. Више од двестотине малишана учествовало је у изради, осликавању и украшавању магнета, сликању стакла витраж техником, учењу декупаж технике, као и древне технике израде предмета од вуне. Најмлађима су подељене књиге Фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу и свако је свој ручни рад понео кући. Подршка манифестацији ове године била је компанија „Авон“. 

Прво „Медијанино културно лето“ одржано је 2006. године, сваке године окупља велики број посетилаца и препознатљиво је по наступу познатих бендова и звучних имена из области свих жанрова музике.