Заседала Скупштина Градске општине Медијана

Усвојен други ребаланс буџета за ову годину

               Одборници Скупштине Градске општине Медијана усвојили су на данашњој седници другу измену буџета за 2024. годину. Изменама се смањују средства за угоститељске услуге за 720 хиљада динара, а позиција за набавку вењака повећава за 2 милиона динара, јер дотрајали треба да се замене, а нови поставе на локацијама по захтевима грађана – рекао је председник општине Небојша Коцић у свом образложењу.

-Од почетка године Градска општина Медијана је радила ослушкујући захтеве грађана и поштујући календар догађаја. Имали смо ломљење Чеснице, дочек Православне нове године, пливање за Часни крст, Медијана за бебу више са најмлађима, подржали смо школе и факултете у њиховим акцијама и такмичењима, уређивали школска и дворишта вртића, рекао је Коцић и нагласио да се и у сарадњи са Градом реконструише и Улица Париске комуне, која је врло прометна и у којој се налази општина.

Коцић је додао да се обнавља више улица на територији Медијане – Криви вир, Криве ливаде, Народних хероја, Хомољска улица и да општина помаже стамбеним заједницама да уреде своја дворишта.

-Имамо доста захтева за једнократну новчану помоћ и сваки захтев који је оправдан и потпун ћемо одобрити. Остаје да средимо фасаду и кров јер су дотрајали. Грађане подсећамо да им је општина Медијана увек на располагању. Врата свих служби општине и моја врата су им увек отворена -нагласио је Коцић.

Изменама буџета планирана су средства за консултантске услуге у поступку решавања реализације ФУК-а, средства за поправку и реконструкцију крова управне зграде, набавку канцеларијског материјала и климе, као и манифестацију намењену најмлађима под називом „Пролећни дани у Медијани – Игре без граница“.

Други ребаланс буџета планиран је у износу од 287.901.440 динара што је у поређењу са првим ребалансом више за 4,10 %, односно у апсолутном износу од 11.334.000 динара. Очекивана реализација буџета је 100 посто.