Завршено традиционално дружење са најмлађима у Светосавском парку

Више од 500 деце на Медијаниним данима за најмлађе

Више од 500 деце предшколаца нишке „Пчелице“ и ученика првог разреда основних школа учествовало је у дводневној, сада већ традиционалној  манифестацији „Медијана за бебу више“, у организацији Градске општине Медијана. Низом занимљивих активности, играма и дружењем са најмлађима највећа нишка општина промовише проширење породице и значај повећања стопе наталитета.

У протекла два дана било је 17 пунктова на којима су се деца дружила са бројним ликовима из омиљених цртаних филмова. Кроз богат програм, испуњен игром и тематским радионицама, малишани су се дружили са спајдерменом и другим маскотама, а кући понели слаткише, наруквице, стикере, оловке, капе са ознаком своје општине.

Посетиоцима Светосавског парка, придружили су се ученици ОШ „Душан Радовић“, „Ћеле Кула“,  као и предшколских група околних вртића нишке „Пчелице“.

Градска општина Медијана манифестацијама намењеним малишанима, настоји да подигне свест о значају, који породица има и укаже на лепоту родитељства.

Фонд „Хранитељство по мери детета“, новогодишња дружења, рођенданска славља, Картице са  попустом за маме и бебе, Школа родитељства, униформе за прваке, Зимски дани у Медијани, Ускршње радости, неке су од активности, које Градска општина Медијана, као добитник награде Поносна колевка 2018. спроводи, са циљем промоције родитељства и пронаталитетне политике, у складу са државним мерама у области пронаталитетне политике, која је приоритет у раду Градске општине Медијана.