Завршена Ликовна Колонија у организацији ГО Медијана и Удружења ликовних стваралаца „Цар Константин“ из Ниша

Хуманост, кроз уметност

                Презентацијом слика у парку Свети Сава, завршена је пета Ликовна колонија, у организацији ГО Медијана и Удружења ликовних стваралаца „Цар Константин“.

                Весна Милојковић, једна од учесница колоније, упутила је изразе захвалности Градској општини Медијана, на прилици да буде део ликовне колоније и заједно са осталим учесницима, кроз уметност, промовише хуманост и солидарност. Весна је додала, да јој ово учешће пуно значи, пре свега, као вид терапије.

                Захвалност Градској општини Медијана на гостопримству и срдачности, упутила је и једна од гошћи из Бугарске, Снежана Велинова, уз обећање да ће и следеће године, радо бити део ове хуманитарне мисије.

У оквиру овогодишње ликовне колоније 17 врхунских уметника из земље и региона, трећу годину заредом радили су у Дивљани и насликали више од 30 изванредних уметничких дела, којима истичу лепоту и природни потенцијал југа Србије.

Свим учесницима, овом приликом, уручене су захвалнице за учешће и допринос успешној реализацији ове, већ традиционалне и међународне манифестације, са циљем промоције хуманости, кроз уметност и ликовно стваралаштво.

Слике овогодишње, као и преостале слике претходних колонија, доступне су за продају, а сав приход од продатих слика, биће намењен за опремање нишког ГАК-а.

Имајући у виду да је на самој презентацији, било интересовања за куповину слика, позивамо све суграђане да дођу у општину, где ће моћи да погледају слике.

Да подсетимо, прву ликовну колонију Градска општина Медијана, у сарадњи са  Мултимедијалним удружењем уметника „Цар Константин“ организовала је 2020. године.