Женска енергија у мушком пословном свету

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић угостио осам дама необичних занимања

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, у Градској општини Медијана традиционално је организован пријем за припаднице лепшег пола, које се баве необичним занимањима и хобијима.

Поздрављајући гошће и честитајући им празник, председник  Градске општине Медијана, Небојша Коцић, изразио је искрено поштовање и захвалност дамама на пожртвованости, озбиљности и одговорности, али и храбрости да преузму дужности, које су годинама биле резервисане искључиво за мушкарце, чиме су показале равноравност са колегама.

Овај празник, прилика је за захвалност свим женама на њиховом свакодневном доприносу, јер оне су темељ породице и друштва, које својом љубављу и пожртвованим радом, чине бољима, рекао је председник Коцић и додао да, захваљујући оваквом представљању и промовисању, данас није необично видети жену у полицијској или војној униформи, за управљачем неког возила, као ни оне на челу држава.

Част да буде гошћа председника највеће нишке општине имала је др Лела Лазовић, кардиолог на Клиници за кардиохирургију, која каже да је посао који обавља у колективу, где су присутни само мушкарци, тежак, али уједно леп и хуман.

Међу гошћама председника Коцића биле су Александра Манић, помоћница командира Полицијске станице Медијана, која је овом приликом, истакла изузетно добру сарадњу, коју Полицијска испостава Медијана има са Градском општином Медијана; Мила Дамњановић, дипломирана правница, која ради већ 15 година као школски полицајац и мајка је тројки; Сања Николић, оперативна директорка обезбеђења Нифон, са више од 14 година рада у униформи и цивилу. Сања истиче да су у време када је почињала са радом, у фирми  биле запослене само две жене, а сада их има 40, од којих 35 раде у униформи.

Међу дамама које су посетиле Градску општину Медијана биле су и Николина Вуловић, која је завршила Војну академију и потпоручник је; Ана Илић, некада добровољац, а сада са својим колегама равноправни представник Сектора за ванредне ситуације MUP-a – Ватрогасно спасилачке јединице Ниш и Катарина Митровић, члан мото клуба Road Guardian-Niš. Катарину је поред љубави према двоточкашима, дружењу, путовањима, привукао и хумантирани рад и активности, које овај клуб реализује. Катарина се иначе бави сликањем и тату уметношћу.

Драгана Молес, била још једна дама међу гошћама председника Коцића. Драгана Молес је оперска певачица из Ниша, која већ две деценије живи и ради у Италији и сасвим сигурно је уметница са најнеобичнијим хобијем у свом родном граду. Она је инструктор гладијаторства.

Молес се гладијаторством, као хобијем почела да бави пре 12 година, када је са свим случајно сазнала за групу „Gruppo storico romano“ чији чланови „оживљавању“ римску историју.

Поред пасивних улога, које су жене бирале, као бивша спортиткиња, одлучила је да буде гладијаторка, јер је то једина активна улога жена у старом Риму и спој је спорта и театра.

Драгана се бави и хуманитарним радом и члан је удружења Помоћ угроженим Нишлијама и сваку прилику, када је у Нишу, користи за организацију хуманитарних концерата и прикупљање помоћи за оне, којима је помоћ најпотребнија, јер како каже, воли да буде користан члан друштва.

Гошће највеће нишке општине захвалиле су на пријему, нагласивши да пажња према лепшем полу треба да буде свакодневна, а не само на Дан жена. Градска општина Медијана показује на овај начин да брине о свим својим грађанима, јер је брига о мајкама, сестрама, ћеркама.. брига о целој породици, као стубу друштва.

Поводом предстојећег празника, председник Градске општине Медијана, дамама је уручио пригодне поклоне и нагласио да би више пажње лепшем полу требало посвећивати свакодневно, имајући у виду да поред професионалних обавеза, оне брину и о кући и породици.