Државна секретарка Министарства за заштиту животне средине Ивана Хаџи Стошић у радној посети Градској општини Медијана

Брзи Брод као пример добре праксе

Државна секретарка Министарства за заштиту животне средине Ивана Хаџи Стошић, данас је боравила у радној посети Градској општини Медијана и том приликом се интересовала о раду општине у области које покрива наведено министарство.

-Циљ је да на терену сагледамо планове, активности и проблеме у области заштите и унапређења квалитета животне средине. Овде сам од председника чула да су дивљу депонију у Брзом Броду претворили у спортске терене на које се наслања велики парк, што може да послужи као пример дорбе праксе другим општинама и градовима. Желимо да у директном контакту упознамо руководиоце у локалним самоуправама са могућностима и условима добијања средстава на конкурсима,  јер су нам то и скоро најчешће постављана питања – рекла је Хаџи Стошићева.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, упознао је државну секретарку са акцијама озелењавања вртића и школа на подручју општине, што је тек део унапређења заштите и очувања здраве животне средине и едукације најмлађих.

– Више од 100 хаварисаних и нерегистрованих возила је уклоњено уз асистенцију комуналне инспекције општине, планирамо поправку вењака у Светосавском парку, на Булевару Немањића реконструише се бициклистичка стаза. Од државне секретарке добили смо предлог да поставимо рециклажне пултове у које би се одлагале пластичне флаше или лименке, а заузврат добијале градске картице или можда допуна за интернет или телефон – рекао је Коцић, уз напомену да су овакве посете изузетно корисне, јер се корисне информације добијају из прве руке.