Деца из хранитељских породица вратила се из „Ршумовог кампа“

Фонд за хранитељство Медијане јединствен у Србији  

 У организацији Градске општине Медијана, а у сарадњи са „Образовно-васпитним центром „Љубивоје Ршумовић-Сопот hill“ и нишким Центром за породични смештај и усвојење, 18-оро деце, са најлепшим успоменама, вратило се из кампа „Академија и ја“.

Боравак у кампу, испуњен разноврсним активностима, радионицама Љубивоја Ршумовића, на тему дечијих права и маштаоницама и мозгаоницама Уроша Петровића, еколошким радионицама и дружењем у природи уз спортске игре и логорску ватру, био је још један поклон Градске општине Медијана, деци у хранитељским породицама.

Деца су, поред учествовања у радионицама и низа едукативних активности, у којима су показали способност креативног размишљања, на такмичењу у талентима, освојила прво место за приказ традиционалних Српских игара.

Ова акција, захваљујући којој су, деца која одрастају у хранитељским породицама, могла да уживају у дружењу са великанима стваралаштва за децу и љубитељима лепих писаних речи, али да се друже и са децом са територије целе Србије, стекну нова познанства, пријатељства и симпатије, наставак је активности ГО Медијана, у циљу успешније социјализације и побољшања положаја деце.

Да подсетимо, Градска општина Медијана, као једина у Србији, која има Фонд за хранитељство, организовала је рођенданске прославе деци, која бораве у хранитељским породицама и која су традиционално гости на Медијанином фестивалу дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу, уручивала им пригодне поклоне, организовала боравак у Дивљани, зимовање на Златибору и низ других активности, којим настоји да им детињство учини што лепшим и безбрижнијим.