Деца из хранитељсих породица, Ршумови гости

Наставак сарадње ГО Медијана и Фондације „Ршум“

У организацији ГО Медијана и Фондације „Ршум“, а захваљујући успешној сарадњи са нишким Центром за породични смештај и усвојење, осамнаесторо деце из хранитељских породица, отпутовало је у Сопот, где ће имати прилику да викенд проведу у Образовно-васпитном центру „Љубивоје Ршумовић-Сопот hill“.

Председник ГО Медијана, Небојша Коцић, изјавио је да је ово трећа акција, коју општина реализује у сарадњи са Центром за породични смештај и усвојење и подсетио, да је Градска општина Медијана, као једина у Србији, која има Фонд за хранитељство, организовала рођенданске прославе деци из породичног смештаја, која бораве у хранитељским породицама, организовала одлазак на Златибор, боравак у Дивљани, а све у циљу успешније социјализације и да деца, која одрастају у хранитељским породицама, не би заостајала за својим вршњацима.

Средства и за ово путовање, издвојена су из буџета општине, из Фонда за хранитељство по мери детета, у који се слива наплаћивање услуга општинског бифеа, које користе запослени и функционери и та средства се користе наменски, у складу са одлуком Већа Градске општине Медијана, додао је Коцић.

Супервизор Центра за породични смештај и усвојење, Вера Петровић, упутила је изразе захвалности на досадашњој сарадњи и истакла значај сарадње Центра, са највећом нишком општином, чији је заједнички циљ, побољшање положаја деце.

Одлазак деце и њихових пратиоца у камп, наставак је започетих заједничких активности Градске општине Медијана и Фондације породице Ршумовић, у оквиру потписаног Протокола о сарадњи са Ршум фондацијом и Академијом „Сарадници сунца“.

Боравак у кампу, под називом „Академија – идем и ја“ биће испуњен разноврсним активностима, дружењем у природи и темама о екологији, радионицама Љубивоја Ршумовића и Мозгаоницама Уроша Петровића. Можда се баш међу овом дечицом, скрива љубитељ лепих и изроди стваралац паметних речи, који жели да постане писац и за то има дара.

Циљ овог кампа је да младим људима помогне да упознају себе и свет око себе, да усвоје нова знања, разиграју машту и прошире интересовања. Посебна пажња се посвећује мотивисању младих људи да читају, како би били што успешнији у школовању, стваралаштву и животним постигнућима. Кроз радионице се истиче и драгоцен значај екологије и очувања природе, подстиче размишљање и јача самопоуздање за смишљање и спровођење сасвим нових идеја.

ГО Медијана настоји да оваквим и сличним активностима бриге о младима, омогући стицање нових сазнања и учини да сваки тренутак, буде ново искуство и остане у незаборавном сећању, као трајна инспирација за живот и рад у будућности.