Градска општина Медијана четврту годину заредом обезбедила униформе за ђаке прваке

Медијанини ђаци од првог дана школе

Градска општина Медијана четврту годину заредом обезбедила је униформе за ђаке прваке са њеног подручја, којих је ове године 1056. Пет школа – Др Зоран Ђинђић, Цар Константин, Ћеле – Кула, Свети Сава и Душан Радовић, добиле су већ првог школског дана униформе. Остале школе – Доситеј Обрадовић, Радоје Домановић, Вожд Карађорђе, Учитељ Таса и Ратко Вукићевић пакетом општине Медијана обрадоваће  своје прваке до краја ове недеље.

-Желимо да овај дан наши најмлађи ученици памте по нечему. Они су наш понос, и желимо да то знају чим кроче у школске клупе. На овај начин превазилазимо и социјалне разлике, јер ће деца носити истоветне мајице и прслуке. Имали смо позитиван одговор од родитеља раније, допало им се то што радимо. То је разлог што смо и ове године набавили гардеробу која „говори“ на чијој територији живе уишколују се ђаци који је носе – рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.

Униформе је за сада добила половина Медијаниних првака и оне су представљене на отвореним теренима Основне шкое „Душан Радовић“. Ова школа неколико година уназад уписује највише ученика првог разреда. Ове године их је 154.  Униформа се састоји од поло мајице са дугим рукавима, мајице са кратким рукавима у светлоплавој боји и флуоресцентног прслука са логом ГО Медијана и називом школе. Дружењу првака присуствовали су њихови учитељи, родитељи, баке и деке, а цео догађај обогаћен је представом ученика школе домаћина.