Градска општина Медијана прикључила се пројекту „Адаптивна физичка активност и спорт – Млади за младе“

Бесплатна обука инструктора пливања и фитнес тренинга

Пројекат под називом: „Адаптивна физичка активност и спорт – Млади за младе“ Факултет спорта и физичког васпитања реализоваће у сарадњи са Градском општином Медијана, а у оквиру Интеррег – ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска–Србија. Подразумева бесплатну праксу и професионално усавршавање 15 одабраних кандидата из области пливања и фитнес тренинга за особе са инвалидитетом.

Заменица председника ГО Медијана проф.др Светлана Антић и чланица Већа ГО Медијана Маја Живковић, одржале су састанак са представницима Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, доц.др Бојаном Јоргићем, проф. др Марком Александровићем и Миљаном Хаџовићем, на тему обуке младих за рад са особама са инвалидитетом из области пливања и фитнес тренинга и укључивања највеће нишке општине у наведени пројекат. У разговору је наглашено да пројекат обухвата теоријске и практичне часове пливања, пливачких техника, примене пливачког тренинга, функционалног тренинга и кардио фитнеса за особе са инвалидитетом. По завршетку обуке, сви кандидати добиће међународно признат сертификат.

Сви заинтересовани који желе да се пријаве и учествују у обуци потребно је да задовоље два критеријума: да су старости до 29 година и да су на евиденцији Националне службе за запошљавање дуже од 12 месеци. Планирано трајање обуке је четири месеца. Обука се организује у временским интервалима од два сата, три пута недељно.

Градска општина Медијана позива све заинтересоване кандидате да се пријаве на обуку из области пливања и фитнес тренинга особа са инвалидитетом, имајући у виду значај њихове интеграције у све друштвене токове, па и у организоване физичке активности, као што је аква терапија, која итекако може утицати на самопоуздање, а самим тим и на побољшање услова и квалитета њиховог живота.

За више информациja контактирати путем имејла: ipafsfvnis@gmail.com.