Градска општина Медијана прва општина у Србији која добија клупе за маме – дојиље, донацију „Роса воде“ у оквиру кампање „Беба бира где“

Првих 10 клупа за маме Медијане

Градска општина Медијана је прва општина у Србији која је добила клупе за маме – дојиље, чиме највећа нишка општина наставља дугорочну политику подршке родитељству. Од укупно 10 клупа прва је постављена код нишког Дома здравља између улаза 3 и 4 из правца Булевара Немањића, а на  главном улазу ове установе ускоро ће бити лоцирана још једна. Клупе су донација  „Роса воде“  у оквиру кампање „Беба бира где“, мамама и грађанима Градске општине Медијана, за лакше одгајање потомства и пружање услова за здраво одрастање.

-У знак досадашње сарадње са донаторима Градска општина Медијана је прва општина у Србији на чијој територији ће бити постављени мобилијари ове врсте. На овај начин највећа нишка општина наставља реализацију пројеката у оквиру пронаталитетне политике по чијим је резултатима постала препознатљива, и носилац је награде Поносна колевка „Покрета за децу три плус“ из Чачка, као пета општина у Србији по издвајањима за нове генерације и поспешивање рађања – рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уз напомену да је обавеза Медијане да буде увек међу најбољима посебно када је реч о најмлађима.

По једна клупа наћи ће се и у Светосавском парку, на Тргу 14. октобра, Тргу краља Александра, Тргу Патријарха Павла, на кеју поред Нишаве, у насељу Брзи Брод, као и две клупе у Чаирском парку. Захваљујући сарадњи Градске општине Медијана са „Роса водом“ Дом здравља у Нишу је пре две године добио Школу родитељства, намењену трудницама и младим брачним паровима.