Градска општина Медијана помаже вишечланим породицама и ван своје територије

  Колица за тројке породици Ивезић из Бруса

Председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић, у свом кабинету угостио је породицу Ивезић из Бруса, Милицу и Владимира и њихове тромесечне бебе – Давида, Дивну и Богдана.

Овом приликом, предата су им на коришћење колица за тројке, која је претходно користила једна нишка породица, а која је Градској општини донирао нишки Житопек.

„Ивезићи су се обратили нашој општини за помоћ, иако не живе на територији Ниша, а ми смо им са великом радошћу изашли у сусрет“ изјавио је председник Коцић и додао: „Ово је само један од начина на који централна нишка општина подстиче повећање стопе наталитета, а у складу са државном пронаталитетном политиком.“

„Финансирање вантелесне оплодње брачним паровима, који имају проблема са добијањем потомства, још једна је од активности које Градска општина Медијана спроводи на пољу подизања наталитета“ – подсетио је Коцић и истакао да највећа нишка општина сваком прворођеном детету у радној недељи на територији општине дарује 10.000 динара, сваком трећерођеном детету у породици 120.000 динара, а од 2023. године додељује накнаду за свако четврто дете, у износу од 150.000 динара једнократне помоћи, и за свако пето дете, новчану помоћ у износу од 200.000 динара.

Мајка тројки, Милица Ивезић захвалила је Градској општини Медијана на уступљеним колицима за тројке, јер се на нашем тржишту тешко налазе, а и уколико их има, цена је превисока за њихов породични буџет, и додала, да су били изненађени и одушевљени позивом, имајући у виду да не живе на територији Града Ниша. Ова породица потомство је чекала 8 година, а тројке су рођене у трећем покушају процеса вантелесне оплодње.

Ивезићи ће имати обавезу да колица врате општини када малишани одрасту, како би опет била прослеђена некој другој вишечланој породици.

Градска општина Медијана је иначе, више пута позивала породице из Ниша и са свог подручј, да се јаве уколико су им таква колица, потребна. Породици из Бруса су овом приликом уручени и други пригодни поклони.

Да подсетимо, приоритет у раду Градске општине Медијана је пронаталитетна политика, по чему је највећа нишка општина постала препознатљива у целој Србији, и као пета општина по издвајањима за ову област добитник је награде „Поносна колевка“.