Градска општина Медијана обележила славу Света Петку

Признања за дугогодишњу сарадњу и бригу о грађанима

Уручењем највиших признања Градска општина Медијана обележила је општинску славу Света Петку. Дукат Медијане понела је Трећа бригада Копнене војске Србије – за очување историјских вредности и афирмацију Војске Србије, Полицијска испостава Медијана – за очување безбедности заједнице и подршку грађанима у време епидемије Ковид-19 и Компанија Роса – за изузетну друштвену одговорност и хуманост у раду.

Добитници Благодарнице ове године су : Удружење пензионера Града Ниша,  – за дугогодишњи рад на очувању вредности Трећег доба, Удружење уметника Цар Константин, за хуманост и непресушну стваралачку енергију  и Златара Станимировић, за друштвену одговорност и бригу о новим генерацијама. Свима је на овај начин изражена и захвалност за дугогодишњу сарадњу са највећом нишком општином, у различитим друштвеним областима, посебно пронаталитетној политици којој је нишка Медијана посебно посвећена.   

-Радили смо између две славе колико су нам могућности и тренутна епидемиолошка ситуација дозвољавале. Традицију по којој смо као народ препознатљиви не смемо да заборавимо, а обележавање славе је један од најважнијих догађаја –  рекао је уручујући признања први човек нишке Медијане Небојша Коцић, и нагласио: – Ово су симболичне награде, желимо да покажемо захвалност за досадашњу сарадњу, за бригу  о Нишлијама и хуманост коју појединци и установе показују и мимо својих редовних послова за све генерације, свих наших грађана – рекао је Коцић.

Слава највеће нишке општине обележена је уз поштовање епидемиолошких мера услед Ковида 19, у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, председника Скупштине Града Ниша, Бобана Џунића, представника градских општина и руководства Медијане. По традицији, славски колач пресекао је Његово Преосвештенство, епископ нишки Арсеније, са свештенством нишке Епархије. Представљен је и Информатор о раду највеће нишке општине за првих девет месеци ове године.

У име досадашње сарадње Компанија Роса донирала је Медијани још једну клупу за маме дојиље и она је на дан славе постављена у Светосавском парку. Командант Треће бригаде Војске Србије, бригадни генерал Слађан Стаменковић уручио је овом приликом председнику Градске општине Медијана Небојши Коцићу икону Света Петке, рад у дуборезу.