Градска општина Медијана обележила недељу посвећену деци. Октобарске игре најмлађих – позив за проширење породице

Дводневном манифестацијом „Медијана за бебу више“ и низом занимљивих активности, изазовима и авантурама, играма и дружењем са најмлађим суграђанима, Градска општина Медијана, обележила је Дечију недељу.

Поред радионица цртања по лицу, џиновске торте од кутија, куглања и голфа на трави, ауто стаза и декорације балонима, малишане су забављали и неки од ликова њихових омиљених цртаних филмова, међу којима су Чејс из Патролних шапа, принцезе, меда Вини Пу и његов другар тигар, док им је дружење са животињама и јахање коња, и овог пута, омогућио Зоопланет.

Компанија Авон, за ову прилику, припремила је пригодне поклоне за посетиоце светосавског парка.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић рекао је, да „општина овом и сличним манифестацијама, жели да промовише проширење породице и родитељство и истакне значај повећања наталитета“.

„У складу са државним мерама у области пронаталитетне политике, ГО Медијана пружа финансијску помоћ сваком прворођеном детету у радној недељи, сваком трећерођеном детету и од ове године, даје накнаду за свако четврто и пето дете у  породици“, истакао је Коцић.                                             

Он је нагласио да Комисија „Света Петка“ Градске општине Медијана, сваке године финансира вештачку оплодњу 20-ак брачних парова, који природним путем не могу да добију потомство, али да неће одбити ни парове, преко овог броја, уколико испуњавају све услове.

Председник Коцић је подсетио да „Градска општина Медијана захваљујући Комисији „Света Петка“ исплаћује стипендије најуспешнијим студентима, док талентовани ученици и студенти, који постижу значајне резултате у области образовања, културе и спорта, добијају једнократну помоћ“.

Коцић је овом приликом, најавио да као резултат потписаног протокола са Ршум фондацијом и Академијом „Сарадници сунца“, који предвиђа сарадњу највеће нишке општине и Фондације породице Ршумовић, од 13. до 15. октобра, ГО Медијана омогућиће да 18-оро деце из хранитељских породица и двоје пратиоца, отпутују у Сопот и тамо бораве у кампу, под називом „Академија – идем и ја“ где ће поред разноврсних активности и дружења у природи, учествовати у радионицама Љубивоја Ршумовића и Мозгаоницама Уроша Петровића.

Фонд „Хранитељство по мери детета“, новогодишња дружења, рођенданска славља, Картице са  попустом за маме и бебе, Школа родитељства, униформе за прваке, Зимски дани у Медијани, Ускршње радости, неке су од активности, које Градска општина Медијана, као добитник награде Поносна колевка 2018. спроводи у циљу промоције родитељства и пронаталитетне политике.

Председник је најавио наставак дружења у петак 13.октобра 2023.године и позвао најмлађе суграђане да дођу у парк Свети Сава, од 11 до 14 сати, када их очекују нове игре и авантуре, али и крајем године, у оквиру традиционалних Зимских дана у Медијани, где ће бити пуно поклона и праве новогодишње чаролије.