Градска општина Медијана, обележила Међународни дан деце

Да нас буде више - „Медијана за бебу више“

Дружење са Патролним шапама, животињама из џунгле и морских дубина, само су неке од занимљивих активности, којим је Градска општина Медијана, у оквиру манифестације „Медијана за бебу више“, обележила Међународни дан деце. 

Поред незаобилазних радионица цртања по лицу, мехурића од сапунице, „морских“ игара и авантура и избора за нај и cool тату у парку Свети Сава, малишане је забављало 16 ликова њихових омиљених цртаних филмова, међу којима су беба ајкула, кловнови и суперхероји. 

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић рекао је да општина оваквим манифестацијама жели да да истакне значај повећања наталитета и додао, да се традиционалном манифестацијом „Медијана за бебу више“ жели промовисати рађање и родитељство.

Градска општина Медијана, за треће дете додељује родитељима новчану надокнаду у износу од 120.000 динара на годишњем нивоу, а једнократну помоћ од 10.000 добијају родитељи прворођеног детета у свакој недељи, истакао је Коцић.                                              

Он је подсетио да Комисија „Света Петка“  Градске општине Медијана, сваке године финансира вештачку оплодњу 20-ак брачних парова, који природним путем не могу да добију потомство. Ове године финансираће 21 брачни пар, што је највише до сада.

Председник Коцић је подсетио да Градска општина Медијана захваљујући Комисији „Света Петка“ исплаћује стипендије од нешто више од 11.000 динара месечно најуспешнијим студентима, док талентовани ученици и студенти, који постижу значајне резултате у области образовања, културе и спорта добијају једнократну помоћ од 25.000 динара.

Картице са  попустом за маме и бебе, Школа родитељства, Клуба мама, предавања на тему  подршке родитељству, Фонд „Хранитељство по мери детета“, новогодишња дружења, рођенданска славља, униформе за прваке, Зимски дани у Медијани, Ускршње радости, неке су од активности, које Градска општина Медијана, као добитник награде Поносна колевка 2018. спроводи у циљу промоције родитељства и пронаталитетне политике.