Градска општина Медијана обележила Међународни дан књиге за децу

                                     Основци Доситеја у посети Библиотеци

Поводом обележавања Међународног дана књиге за децу, Градска општина Медијана организовала је посету ученика  ОШ „Доситеј Обрадовић“ Дечијем одељењу Народне библиотеке у Нишу.

– Задовољство је видети вас у овако великом броју. Ово окупљање  је једна од манифестација које Градска општина Медијана организује са жељом да подстакне децу на читање и љубав према књизи – изјавила је чланица Већа Градске општине Медијана, Маја Живковић. Већница је подсетила на неке од недавно одржаних манифестација посвећених деци, као што су 15. Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу и акцију уручења пакета књига ОШ „Свети Сава“, које носе поруку:  „Читајте што више, маштајте, и не заборавите да будете дете“.

Руководилац Дечијег одељења Народне библиотеке у Нишу, Маја Новаковић, захвалила је Градској општини Медијана на изузетној сарадњи, у нади да ће у наредном периоду бити још интензивнија. Она је истакла да заједничка акција општине и Библиотеке има за циљ обележавање Међународног дана књиге за децу, као дана рођења најпознатијег писца бајки за децу, Ханса Кристијана Андерсена. У знак захвалности што је свет учинио бољим и богатијим обележава се 57. пут у свету.  Новаковић је позвала децу да дођу у Библиотеку,  а родитељима поручила да нађу времена за децу, и читање са децом.  Дечије одељење Народне библиотеке у Нишу постоји 145 година, Библиотека тренутно има преко 43 хиљада књига и асортиман се свакодневно обогаћује.

Ученицима III разреда нишког Доситеја, кроз причу и дружење, представљени су разноврсни наслови најпознатијих стваралаца за децу, са освртом на Андерсена и његове приче. Уз разговор о омиљеним бајкама имали су прилику да погледају и цртани филм: „Царево ново одело“.