Градска општина Медијана наставља са хуманитарним акцијама

Помоћ сестрама Петковић које живе саме

Градска општина Медијана наставља са хуманитарним акцијама. У руке сестара, двадесетогодишње Миљане и девет година млађе Емилије Петковић, које су недавно остале без баке и мајке, стигао је таблет рачунар купљен од средстава које издвајају функционери ове општине. Уручена је и друга вредна помоћ – намирнице и хемија.

– Градска општина је у сваком тренутку ту за своје грађане, посебно када се ради о младима и деци. Чим смо чули да су Миљана и Емилија остале саме и сазнали шта им је неопходно, набавили смо таблет и остало и позвали да то преузму. Задовољство је видети осмех на лицу детета које је сплетом околности остало да брине о млађој сестри, за који су каже заслужни добри људи и пружена рука помоћи своје општине – рекао је на пријему који је организован у општини за Миљану, председник Небојша Коцић. – Морам да будем нескроман, али је фонд за издвајања од плата фунцкионера настао на моју иницијативу и служи да помогнемо свима којима не можемо из буџета општине. Такође смо овој деци одобрили једнократну помоћ од 20 хиљада динара, а врата Медијане ће им као за све наше грађане, увек бити отворена, додао је Коцић.

Миљани је данас било пуно срце. Она је студент прве године Педагогије на Филозофском факултету у Нишу, сестра иде у четврти разред Основне школе „Цар Константин“. Каже да је изузетно пријатно изненађена, али да од своје општине, у чијем комшилику живи није очекивала ништа мање.

-Таблету ће се највише обрадовати сестра, јер јој је потребан за школу пре свега. И све остало што смо добили добро ће нам доћи. Средства која сам добила од општине искористићу за плаћање рачуна, храну и текуће трошкове. Нама су у помоћ притекли пријатељи, отац, али је свакако веома важно да се одазвала општина, јер може да послужи за пример – рекла је Миљана.

И са данашњег пријема у највећој нишкој општини иде апел добрим људима и свима који то могу, помогну сестрама које ће у будућности бити упућене пре свега једна на другу, а тек онда на комшије, пријатеље и родбину.