Градска општина Медијана наставља дружење са породицама и најмлађим суграђанима

 Црвене јабуке и крофне у сусрет пролећу

Манифестацијом „Медијана за бебу више“ у Светосавском парку, Градска општина Медијана наставила је дружење са најмлађим суграђанима, којима су овом приликом дељене црвене јабуке, крофне, сокови.

„Овом манифестацијом желимо да укажемо на значај родитељства и проширења породице и придружимо се државним мерама у области пронаталитетне политике, која је приоритет у раду Медијане“, рекао је овом приликом председник општине Небојша Коцић.

У оквиру манифестације, надомак Храма светог цара Константина и царице Јелене, а у спомен на цара Константина, председник Коцић, дочекао је и уручио пригодне поклоне родитељима, чији малишани носе име Константин, а који су рођени у протеклих годину дана. Заједнички сусрет 10 породица, које су одлучиле да њихови синови понесу име цара Константина, обележен је заједничком фотографијом и међусобним упознавањем.

„Сусрет са малишанима који носе име првог хришћанског цара симболика је, као и подсећање на величину дела цара Константина и асоцијација је на Град Ниш и нишку Медијану. Први пут смо организовали сусрет наших Константина, а желимо да то буде традиција“ додао је председник Небојша Коцић.

Дводневну манифестацију отворио је хор „Чаролија“, који чине 40-ак талентованих малишана. Током два дана смењиваће се 17 пунктова, са 17 различитих активности, на којима ће се са малишанима дружити бројни ликови из омиљених цртаних филмова.  Фотографисање са популарном Барби лутком или медведићем, чаробни ћилим, прављење конфета, медаља, наруквица пријатељства, колачића среће и осмомартовског поклона за маму, биле су само неке од занимљивих активности, којим Градска општина Медијана жели да најмлађима укаже на значај дружења у одрастању. Цео догађај сниман је дроном.

Дружење са најмлађим суграђанима биће настављено у четвртак, 7. марта 2024.године, у Парку Свети Сава, од 10 до 12 часова.