Градска општина Медијана наставља дружење са породицама и најмлађим суграђанима

                        Пролећни дани у Медијани

Манифестацијом „Пролећни дани у Медијани“ у Светосавском парку, занимљивим изазовима, авантурама и играма, Градска општина Медијана, уз слаткише и крофне нишког Житопека, наставила је дружење са најмлађим суграђанима.

Дводневну манифестацију отворио је хор „Чаролија“, који чине 40-ак талентованих малишана. Уз богат програм, испуњен игром, али и кроз тематски шарене  радионице, са којих су понели мноштво лепих и интересантних поклона, основци школа „Свети Сава“, „Цар Константин“ и „Ћеле Кула“, као и остали најмлађи посетиоци Светосавског парка, лепо су се забавили, али и научили много тога.

Градска општина Медијана, убудуће ће издвајати више средстава за пронаталитетну политику, као приоритету у свом раду, јер су одборници Скупштине на последњој седници, донели такву одлуку.

За прво дете у недељи, средства ће од 10 хиљада динара, бити повећана на 15 хиљада динара, док ће породице које добију треће дете, убудуће од највеће нишке општине, добити 150 хиљада динара једнократно. До сада је издвајано 120 хиљада динара, у 12 једнаких месечних рата. Издвајања за четврто дете, ће са 150, бити повећана на 200 хиљада динара, за пето дете са 200 хиљада, на 250 хиљада динара и та средства ће, као и до сада, бити исплаћивана једнократно. 

Дружење са најмлађим суграђанима биће настављено у суботу, 1. јуна 2024.године, у Парку Свети Сава, од 12 до 14 часова.