Градска општина Медијана и Мултимедијално удружење уметника „Цар Константин“ организују другу ликовну колонију

Штафелаји у Светосавском парку

Поделом материјала уметницима почела је друга ликовна кoлонија  у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“.

-Ликовна колонија је неки вид часа сликања, те се грађанима, посебно онима који би да крену пут уметности пружа прилика да на лицу места виде како раде наше уметници. Трудимо се да као највећа нишка општина будемо посвећени свим областима, па и култури –  рекао је Коцић, уз напомену да ће се слике са колоније наћи  на аукцији а сав приход усмерен у хуманитарне сврхе.

На списку учесника овогодишњег окупљања уметника у најпосећенијем нишком парку је 15-оро уметника из целе Србије. Међу њима су Горан Николић– Пикасо, Божа Милић – Тисин, Бата Анђелковић – Бата од Вучја,  Славољуб Тодоровић – Зоркин, Лидија Мина Шаровић, Јанко Пиљак, Оливера Лола Аџић, као и млади аутори Јелена Тошић, Милица Костић, Ђорђе Илић и други.  

Прва ликовна колонија у Парку Светог Саве организована је 2020. године у сусрет слави Градске општине Медијана, Света Петки, са циљем да постане традиционална и окупи уметнике из целог света.