Градска општина Медијана добила ново руководство

Градска општина Медијана добила новог председника  Младена Ђурића из Групе грађана „Др Драган Милић“

Нови председник Градске општине Медијана је Младен Ђурић са листе Група грађана „Др Драган Милић“, одлучили су одборници Скупштине на данашњој седници. Његов заменик биће Марко Алексовски са листе „Бирамо Ниш-Бирамо Медијану“, док ће функцију већника у наредне четири године обављати Јелена Цуцкић Димитријевић и Милена Вакић, из Групе грађана „Др Драган Милић“,  Милош Бошковић и Милан Миленковић – „Бирамо Ниш – Бирамо Медијану“, као и Марјана Шатара „Уједињени Нада за Ниш“.

По речима Младена Ђурића који ће на функцији првог човека општине Медијана бити наредне четири године неће бити непотребних трошкова за путовања, репрезентацију, за саветнике, дневнице, хотеле, неће бити непотребних комисија, картица, службених телефона, лап топова, возача.

-Све те трошкове свешћемо на нулу и одржати дата обећања. Немамо право на грешку. Медијана је пример како треба радити, Медијана ће бити пример за културу дијалога и демократију. Наш први корак биће упознавање са буџетом општине и буџетским позицијама, на основу чега ћемо планирати даљи рад. Ми верујемо у чуда, а ко верује у чуда, наставак зна – рекао је Ђурић.

Ново руководство Медијане изабрано је тајним гласањем, са 16 гласова „за“ и осам „против“. На конститутивној седници Скупштине Градске општине Медијана која је одржана 23.јула  за новог председника Скупштине изабран је софтверски инжењер Милош Бошковић,  носилац листе „Бирамо Ниш“ – „Бирамо Медијану – Милош Бошковић“. Његов заменик је дипломирани инжењер машинства Драган Маслаковић из Групе грађана „Др Драган Милић“, а секретар Миодраг Грујовић, дипломирани правник,  такође из коалиције „Бирамо Ниш-Бирамо Медијану“. 

Одборницима, као и председнику Скупштине Милошу Бошковићу,  избором на нове функције, престао је одборнички мандат у општинском парламенту. Скупштина највеће нишке општине има 27 одборника, од чега  осам има Група грађана „Др Драган Милић“ , „Бирамо Медијану“ –  6, а „Уједињени-Нада за Ниш“ два мандата, а опозициона СНС и њени коалициони партнери имају 11 .