ГО Медијана прикључила се обележавању Дана ослобођења Града Ниша. Положени венци у знак сећања на страдале у I и II светском рату

Полагањем венаца на споменике Војводи Петру Бојовићу, Ослободиоцима Ниша на Тргу краља Милана и у спомен парку Бубањ, обележен је Дан ослобођења Ниша у Првом и Другом светском рату.

Поред градске, делегације Војске Србије, Министарства унутрашњих послова и удружења грађана, која се баве неговањем ослободилачких традиција српског народа, венце је положила и делегација Градске општине Медијана.

Војвода Бојовић је 1. октобра 1918. издао заповест дивизијама да крену у ослобађање југа Србије. Трупе Прве српске армије 9. октобра 1918. отпочеле су операцију за ослобођење Ниша, који је 12. октобра коначно и ослобођен.

Борба за ослобођење Ниша у Другом светском рату, такозвана “Нишка операција”, почела је 8. октобра 1944. године, а Ниш је ослобођен 14. октобра 1944. године, када је 22. дивизија народно-ослободилачког покрета ушла у град из правца југа, и поразила немачке трупе.