ГО Медијана донирала нишком ГАК-у 10 слика и приход од већ продатих радова са колонија

Прво улагање у нову зграду од највеће нишке општине

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уручио је 10 слика Гинеколошко – акушерској клиници, Клиничког центра у Нишу, док ће приход од продатих слика насталих на ликовним колонијама бити усмерен за потребе ове клинике.
„Слике су настале на ликовним колонијама које је у сарадњи са Удружењем уметника „Цар Константин“ организовала највећа нишка општина, а све у циљу да буду продате у хуманитарне сврхе“ – рекао је председник Небојша Коцић, и додао да је део слика продат, а приход у износу од 46 хиљада динара бити искоришћен за набавку опреме потребне ГАК-у. – Није било великог интересовања за откуп слика, па смо одлучили да их поклонимо клиници, са којом већ имамо сарадњу – рекао је Коцић.
Председник Коцић је подсетио да је окосница политике Градске општине Медијана пронаталитетна политика:
-Трудимо се да помогнемо нашим суграђанима и да на сваки начин дамо допринос спровођењу државне политике, у оквиру које ће од 1. маја, како је најавио председник Вучић бити додељивано по 500 хиљада за прво дете.“ Коцић је рекао да је сваке године интересовање за доделу средстава за вантелесну оплодњу све веће и да се сходно томе и средства у општинском буџету планирају.
-За прво дете у недељи издвајамо 10 хиљада динара, за треће 120 хиљада, док су за четврто и пето дете предвиђена средства од 150 и 200 хиљада динара. Трудимо се да дамо свој допринос развоју пронаталитетне политике општине, града и државе и надамо се да бар мало померамо ствари напред. “
У име нишког ГАК-а донацију је примио директор клинике, проф. др Дејан Митић, који је изразио задовољство због наставка сарадње са Градском општином Медијана.

Огромно је задовољство што опет контактирамо са председником општине Медијана, а разлог је донација, коју данас добијамо. Ово је прво улагање у нову зграду и ми смо изузетно задовољни због тога, рекао је Митић, уз напомену да ће донација мајкама, трудницама и свим женама, које време морају да проведу на ГАК-у боравак учинити бар мало пријатнијим. Митић је потврдио да је видео пројекат нове Клинике за гинекологију и акушерство, и најавио да ће неке од добијених слика красити зидове нове болнице, која ће, како је рекла министарка Грујичић бити клиника по принципима 21. века. – Са руководством Клиничког центра стално радимо на томе да наше пацијенткиње имају што боље услове за боравак у старој згради. Нова ће имати једнокреветне собе са тушевима и бити далеко савременија од постојеће, какву Ниш и југ Србије и заслужују – додао је Митић.
Нове донације ГАК-у део су пронаталитетне политике, као приоритета у раду Градске општине Медијана. Прва ликовна колонија је одржана 2020. године у Светосавском парку, а уметници су две године заредом, радили у Дивљани, како би на тај начин промовисали природне лепоте и туристички потенцијале југа Србије.