Више од 2000 посетилаца на традиционалним „Зимским данима у Медијани“ 

Малишани тражили од деда Мраза дрес Влаховића, играчке и телефоне                                       

Више од 1500 новогодишњих пакетића подељено је на традиционалним „Зимским данима у Медијани“ које сваке године у сусрет Новој години организује највећа нишка општина.  Бројни малишани учили су како да направе украсе за јелку, дружили се током четири дана на креативним радионицима, и упознали и сликали се са више од 36 занимљивих аниматора. Најмлађе становнике општине дочекала је „новогодишња“ сцена на бини, слаткиши, окићена јелка, деда Мраз и деда Мразица, колачић девојка, Гринч, Лилихип девојка, „жива јелка“, роботи…  Традиционална манифестација највеће нишке општине одржава се сваке године у децембру, уз поделу поклона, разговор са родитељима и атмосферу коју би пожелео сваки европски град. Ове је године привукла највећи број посетилаца, па је кроз Светосавски парк за четири дана прошло више од 2000 посетилаца, тражио се новогодишњи пакетић „више“.  Малишани су имали прилику да деда Мразу, па су неки од њих тражили да им донесе барбику, три телефона, џемпер, кућицу са кухињом, дрес Влаховића, и рајф са роковима ирваса! Поручили су му и „да је најбољи деда на свету“ а у порукама остављали и своје адресе.  

Последњег дана „Медијанине бајке“ са најмлађима се опет дружио председник највеће нишке општине Небојша Коцић са сарадницима. Нагласио је да је четвородневна манифестација део бриге о породици и пронаталитетне политике на Медијани, али да је пре свега био циљ био да се најмлађима кроз дружење пружи прилика да уче и уживају у претпразничној атмосфери. Новогодишња чаролија за најмлађе становнике Медијане и Ниша трајала је од 13. до 16. децембра.  

Манифестацију су подржали Ас трговина, неколико удружења са подручја Градске општине Медијана – Вишња, Вилин вез, произвођачи лицидерских срца,   КПЗ Ниш,  нишки Житопек,  Унија пекара Ниш, пекара „Калинка“, основне школе са подручја општине,  ЈКП „Медиана“, Авон, Удружење ЗОО планет и други.