Видовданска академија у Нишу и ове године уз учешће највеће нишке општине

И Медијана наградила ученике генерације

Са благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког Г. Арсенија, у организацији Управе нишког Саборног храма, Града Ниша, Команде Копнене Војске Србије и Нишке црквено-певачке дружине „Бранко“, у порти нишког Саборног храма Силаска Светог Духа испред Светосавског дома, одржана је традиционална Видовданска академија.

Академија је свечано отворена химном „Боже правде“ у извођењу Нишке црквено-певачке дружине „Бранко“, под вођством диригента госпође Саре Цинцаревић и Војног оркестра Копнене војске Републике Србије, којим је дириговао мајор Дејан Ђорђевић и поздравном беседом Преосвећеног епископа нишког Г. Арсенија.

Видовданске награде, ђацима генерације свих основних и средњих школа у Нишу, као и студенатима свих факултета Универзитета у Нишу, уручио је Преосвећени Владика, а у име Градске општине Медијана, овогодишњим витезовима знања, награде је уручила чланица Већа Градске општине Медијана, Маја Живковић. Са подручја општине награђено је 36-оро најбољих ученика и студената.

Беседник овогодишње Видовданске академије била је др Кристина Митић, ванредни професор Филозофског факултета Универзитета у Нишу.

Видовданској академији су поред најбољих ђака и студената, њихових родитеља и професора и свештенства Епархије нишке и представника нишког културног и јавног живота и академске јавности, присуствовали и представници градских институција.