Бесплатни прегледи за жене уз подршку Градске општине Медијана

Велико интересовање Нишлијки

Велико интересовање  Нишлијки  за бесплатне ултразвучне прегледе за жене,  у организацији Градске општине Медијана и Удружења „Жена уз жену“ из Београда. Према подацима удружења, првог дана до 14 сати њих 40 је проверило своје здравствено стање.

По речима председника највеће нишке општине Небојше Коцића, велики је значај превентивних прегледа за опште здравље популације, посебно у време епидемије Ковида-19.

-Као одговорна општина одазвали смо се позиву да пружимо логистичку подршку овој акцији, јер јер смо иначе посвећени пронаталитетној политици. У време пандемије постоји мало и страх да се оде код лекара, па је ово прилика и позив нашим мајкама, сестрама, свим суграђанкама да дођу и провере важне здравствене параметре – рекао је Коцић.  

Покретни аутобус опремљен ултразвучним апаратом и неопходном опремом за комплетан дијагностички преглед биће лоциран  и 27. октобра поред бине у Светосавском парку, у времену од 12 до 18 сати. Прегледе прати стручни тим лекара, а препоручују се женама до 48 година старости. У октобру, месецу борбе против рака дојке,Удружење „Жена уз жену“ организује пројекат „Буди храбра“ у 14 градова у Србији.