„Базар здравља“ у организацији Градске општине Медијана и Дома здравља

                                               Спречите болест превентивом

Председник Градске општине Медијана  Небојша Коцић, обишао је штандове овогодишњег „Базара здравља“ – заједничке акције Дома здравља Ниш и ове општине.

Циљ  је промоција здравих стилова живота и нових могућности у превенцији и лечењу, у нишком Дому здравља, као највећој установи овога типа на Балкану“ – изјавио је овом приликом председник Коцић, исказујући велику захвалност лекарим,а који овде рад, на изузетној сарадњи, као и бризи коју свакодневно посвећују грађанима.

Разговарајући са суграђанима, Коцић је истакао значај превенције и захвалио им на великом интересовању и одговорности, које су доласком у Светосавски парк, показали пре свега, према себи.

„Овом акцијом, уз подршку највеће нишке општине, желимо да приближимо наше услуге грађанима и повећамо свест  о важности превентивних прегледа, и на тај начин смањимо ризике од појаве опасних болести“- изјавила је заменица директора Дома здравља Ниш, Данијела Нешић.

На Базару здравља грађани су могли да провере крвни притисак, ниво шећера из капи крви, да обаве преглед младежа и друге прегледе, али и да добију савет у вези са здравим начином живота, штетности дуванског дима, важности правилне исхране и физичке активности, превенцији и раном откривању кожних болести.

Градска општина Медијана оваквим и сличним акцијама, где грађани могу да провере своје здравље бесплатно и на лицу места, жели да покаже да брине о здрављу својих суграђана.